Home » , » Γενέθλια για τον τεράστιο Nicko McBrain, που δηλώνει αρρωστάκι με την Ελλάδα!

Γενέθλια για τον τεράστιο Nicko McBrain, που δηλώνει αρρωστάκι με την Ελλάδα!

http://rockoverdose.gr/wp-content/uploads/2016/06/nicko-mc-brain-2016-900x444.jpg
 Η καρδιά της μουσικής της θρυλικότερης μπάντας στον πλανήτη, χτυπάει μέσα απ’ τα τύμπανα του.
Το πανίσχυρο, επιδέξιο, χαρακτηριστικό παίξιμό του καθώς και η ιδιαίτερη τεχνική του, έχουν αποτελέσει σημαντική πηγή έμπνευσης και επιρροής για αμέτρητους άλλους ντράμερ, εδώ και τρεις ολόκληρες δεκαετίες.  Ο «γεννημένος διασκεδαστής», όπως έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος τον εαυτό του, η σπουδαία αυτή μορφή που λέγεται Nicko McBrain, γίνεται σήμερα 64 ετών!
 Γεννήθηκε στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου και όσο αστείο κι αν ακούγεται, έχει ομολογήσει ότι το παρατσούκλι του ως παιδί, ήταν Nicky, από τον αγαπημένο του αρκούδο, τον “Nicholas The Bear”. «Τον κουβαλούσα παντού μαζί μου και η οικογένεια μου άρχισε να με αποκαλεί “Nicky” για πλάκα». Το μουσικό στοιχείο υπήρχε έντονα στην ανατροφή του, αφού ο πατέρας του έπαιζε τρομπέτα και πλήκτρα και η μητέρα του πιάνο. Πριν κλείσει τα δέκα του χρόνια, ανακάλυψε τους The Dave Brubeck Quartet, παρακολουθώντας τηλεόραση και κόλλησε με τον Joe Morello σε βαθμό που του γεννήθηκε η επιθυμία να μάθει ντραμς.
 Ξεκίνησε λοιπόν, να βαράει κατσαρόλες, τηγάνια και άλλο μαγειρικά σκεύη, προσποιούμενος πως ήταν ο Morello, μέχρι που κάποια στιγμή οι γονείς του με τρόμο τον αντίκρισαν να παίζει πάνω στην κουζίνα του γκαζιού με ένα ζευγάρι μαχαίρια. Αναπόφευκτα μάλλον λοιπόν, όταν πλησίαζε τα δώδεκα, ο πατέρας του, του αγόρασε το πρώτο του drum kit, το οποίο μπορεί να ήταν ιδιαίτερα φθηνό και απλό, για τον Nicko όμως, ήταν κάτι σαν δώρο γενεθλίων και Χριστουγέννων μαζί. Σύμφωνα με όσα έχει πει, ήταν σε θέση να παίξει απ’ την πρώτη στιγμή και πολύ γρήγορα έβγαζε κομμάτια από Rolling Stones και Beatles
Ως αυτοδίδακτος, τονίζει πως έμαθε να παίζει απ’ τους καλύτερους ντράμερ στον κόσμο, ακούγοντας τι έπαιζαν και προσπαθώντας να αφομοιώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε. Τις κυριότερες επιρροές του, αποτελούν οι  Ringo Starr, Buddy Rich, Gene Krupa, Charlie Watts, John Bonham και Keith Moon. Με όπλο το ταλέντο και την όρεξη του, έφτασε στα 14 του, να παίζει συχνά σε pub και γάμους και μέχρι τα 15 του, είχε περάσει από διάφορα γκρουπάκια.
Το 1973, ξεκίνησε να συνεργάζεται με κάποια στούντιο και δύο χρόνια αργότερα, μπήκε στους Streetwalkers και ηχογράφησε μαζί τους δύο δίσκους. Η συνέχεια τον βρήκε στους Pat Ravens, το 1975 και τελικά, κατέληξε στους γάλλους Trust, με τους οποίους είχε την τύχει να συμμετάσχει στην περιοδεία των Iron Maiden, “The Beast On The Road”, μια και οι Trust άνοιγαν κάποιες συναυλίες τους. Το αποτέλεσμα της αμοιβαίας εκτίμησης και της φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο συγκροτημάτων, οδήγησε στην πρόταση της βρετανικής μπάντας, να ενταχθεί ο McBrain στο δυναμικό τους, ως αντικαταστάτης του Clive Burr.
 Έτσι το 1982, πήρε τη θέση πίσω απ’ τα τύμπανα των γιγάντων του heavy metal. Κάτι που απ’ την αρχή τον έκανε να ξεχωρίσει ως προς την τεχνική του, ήταν το ότι δεν χρησιμοποιεί διπλό πετάλι αφού όπως λέει αυτό θα ήταν διπλός μπελάς για τον ίδιο. Το παίξιμο του, αποτέλεσε κρίσιμο παράγοντα στον ήχο των Maiden, προσφέροντας τους μεγαλύτερες δυνατότητες .
Κατά τον Adrian Smith: «Κατείχε έτσι κι αλλιώς την τεχνική αλλά όταν ήρθε στην μπάντα την απογείωσε σε σημείο που μεγάλο μέρος απ’ το υλικό που κάναμε μετά την άφιξη του φτιάχτηκε πάνω στο παίξιμο του». Εγκωμιαστικά είναι και τα λόγια του αρχηγού Steve Harris γι’ αυτόν: «Δεν πιστεύω ότι άλλος ντράμερ θα μπορούσε να έχει ταιριάξει τόσο ιδανικά. ΟNick, παίζει τα ντραμς με τον τρόπο που οι κιθαρίστες παίζουν τις κιθάρες τους. Riffάρει μαζί σου, νότα προς νότα, δεν έχω ξαναγνωρίσει κάτι παρόμοιο. Δεν κρατάει απλά το ρυθμό, οδηγεί παράλληλα το όλο θέμα και μια και ο μπασίστας πρέπει να τον ακολουθεί, αυτό είναι πολύ καλό για μένα».
Όταν ερωτάται που οφείλονται η ταχύτητα και η τεχνική του, ο McBrain απαντά πως είναι το αποτέλεσμα την πολλής εξάσκησης που κάνει, θεωρώντας ταυτόχρονα πολύ σημαντικό, να γνωρίζει κανείς την ισορροπία του σώματός του, δηλαδή πώς να κάθεται πίσω απ’ το kit. Χαλάει περίπου τριάντα ζευγάρια μπαγκέτες την εβδομάδα και το τραγούδι που λατρεύει περισσότερο να παίζει είναι το “Hallowed be thy name”.
 Εκτός των μουσικών του ικανοτήτων, ο Nicko έχει κερδίσει τους πάντες και με την προσωπικότητα του, αφού αποτελεί την κοινωνική πλευρά των Maiden,  είναι ο χαβαλές της παρέας. Πέραν της μουσικής, έχει άδεια πιλότου, λόγω του πάθους του για τις πτήσεις και μάλιστα έχουν πετάξει μαζί με τον Dickinson κατά τη διάρκεια της περιοδείας “Ed Hunter”. Επίσης έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τη θρησκεία και από το 1999, έχει ασπαστεί το Χριστιανισμό. Στην προσωπική του ζωή, έχει παντρευτεί δύο φορές, έχοντας έναν γιο απ’ τον πρώτο του γάμο, τον Nicholas που είναι 32 ετών σήμερα. Με τη δεύτερη γυναίκα του, απέκτησαν έναν γιο, τον Jastin, το 1993. Και οι δυο του γιοι, παίζουν τύμπανα καθώς και πλήκτρα και είναι εξίσου καλοί.
 Να κλείσουμε τέλος, λέγοντας πως ο ντράμερ, δηλώνει και φαν της χώρας μας, τονίζοντας: «Πραγματικά μου αρέσει η Ελλάδα. Αν ήξερα να μιλάω ελληνικά θα προτιμούσα να ζω εκεί παρά στην Αμερική».
 
rockoverdose.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger