Home » , » Οι 10 καλύτερες σκηνές των IRON MAIDEN

Οι 10 καλύτερες σκηνές των IRON MAIDEN

http://rockoverdose.gr/wp-content/uploads/2016/06/iron-maiden-stage-900x444.jpg
Iron Maiden. Ένα όνομα, μια ιστορία. Η μπάντα που αποθέωσε τον όρο Heavy Metal και -μαζί με τους Black Sabbath, τους Judas Priest και τους Metallica- έκανε τη σκληρή μουσική ουσιαστικά αυτό που είναι σήμερα.

 Σίγουρα από τα παραπάνω Metal μεγαθήρια, οι Maiden κερδίζουν με μεγάλη ευκολία στη «μάχη» του show. Σε κάθε περιοδεία η μπάντα είχε και διαφορετικά σκηνικά για να αποτυπώνεται το concept του κάθε δίσκου, νέου και παλιού. Βέβαια τα βλέμματα κλέβει ο κλασικός πλέον Eddie the Head, η μασκότ των Iron Maiden που όποτε εμφανίζεται στη σκηνή επικρατεί πανδαιμόνιο. Πάμε να δούμε σύμφωνα με το Αγγλικό Metal Hammer τα 10 καλύτερα stage show στην ιστορία των Iron Maiden.

10 – GIVE ME ED… ‘TIL I’M DEAD TOUR (2003)






Αυτή η περιοδεία είναι αξιοσημείωτη κυρίως για την πρώτη εμφάνιση του “Giant” Eddie, μια τεράστια αναπαράσταση του εξώφυλλου Visions of the Beast” DVD, που “βασάνιζε” τον Janick Gers κατά τη διάρκεια του ομότιτλου τραγουδιού της μπάντας. Η περιοδεία αυτή περιλάμβανε μια «σούμα» από ολόκληρη την (τότε) δισκογραφία των Iron Maiden. Παρών, παρελθόν αλλά και μελλοντικά τραγούδια από το επερχόμενο Dance of Death” βρισκόταν στο playlist. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο αυτής της περιοδείας, δυστυχώς είναι το απαίσιο όνομα…

9 – THE FINAL FRONTIER TOUR (2010-2011)






Σε αυτή την περιοδεία δεν έβλεπες απλά ένα ιερό τέρας του Heavy Metal. Ήσουν μέσα σε ένα διαστημόπλοιο!!! Φυσικά και οι Iron Maiden είχαν χρησιμοποιήσει θέματα επιστημονικής φαντασίας στο παρελθόν, αλλά το πλεονέκτημα της εξέλιξης στην τεχνολογία τους έδωσε τέτοιες δυνατότητες ώστε η περιοδεία για την προώθηση του The Final Frontier” αποτελούσε κάτι περισσότερο από εμπειρία ζωής.

8 – VIRTUAL XI TOUR (1998)




Σίγουρα δεν αποτελεί μια από τις δυνατές κυκλοφορίες των Iron Maiden όμως όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο (φωτογραφία με ολόκληρη τη σκηνή δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω) την περίοδο του Virtual XI” δεν τους είδαμε να προσπαθούν να ξεγυμνώσουν τα παλιότερα κατορθώματά τους.

7 – MATTER OF A LIFE & DEATH TOUR (2006-2007)


7. matter



Ίσως το πιο σκοτεινό album των Iron Maiden το οποίο περιλάμβανε μια απίστευτη σκηνή. Όσοι είδαν τους Maiden σε αυτή την περιοδεία άκουγαν έναν δίσκο να μιλά για τα σκονισμένα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο που δεν το άκουγαν απλά, το ζούσαν, ήταν εκεί! Η σκηνή αυτή ήταν σίγουρα κάτι παραπάνω από απολαυστική.

6 – ORIGINAL EDDIE (‘70s)


6. eddie 1970's


Σίγουρα όλοι λατρεύουν τη σκηνή των Iron Maiden, τουλάχιστον από το 1982 και μετά. Είναι ένα show με μεγάλο budget που προσφέρει μεγάλο θέαμα στους χιλιάδες οπαδούς που τους παρακολουθούν. Όμως τη δεκαετία του ’70 οι πρωτοεμφανιζόμενοι τότε Iron Maiden το μόνο που είχαν ήταν ένας άνθρωπος μεταμφιεσμένος σε Eddie ο οποίος έβγαινε στη σκηνή σε κάποια στιγμή της συναυλίας και έκανε τα δικά του.

5 – SEVENTH TOUR OF A SEVENTH TOUR (1988-1989)






Περίεργα, πλωτά μεταλλαγμένα στοιχεία και ο Eddie να αιωρείται από έναν και μόνο κορμό, ο οποίος φαίνεται ανελέητος μπροστά από ένα τείχος φωτιάς. Κατά τη διάρκεια της “Seventh Tour of a Seventh Tour” περιοδείας, το concept του Seventh Son of a Seventh Son” σίγουρα παρουσιάστηκε άψογα. Η προτελευταία περιοδεία της μπάντας ήταν με την ίδια σκηνή και με την προφανή εξέλιξη της τεχνολογίας από το 1988 μέχρι το 2012 έκανε την σκηνή αξεπέραστη!

4 – THE BEAST ON THE ROAD (1982-1983)






Με αυτή την κυκλοφορία και αυτή την περιοδεία, οι Iron Maiden στέφθηκαν ως οι βασιλιάδες του Heavy Metal, όμως η μπάντα δεν είχε ανοίξει νέους ορίζοντες από τις προηγούμενες περιοδείες ως headliners. Αυτό που έκαναν ήταν να παρέχουν στις μελλοντικές γενιές τη σημασία του να χρησιμοποιείς φώτα στις συναυλίες σε συνδυασμό με τη σκηνική παρουσία και τα μακριά μαλλιά (και φυσικά τον Eddie). Βλέποντας τη σκηνή στο video του Number of the Beast” αλλά και στο DVD Beast over Hammersmith” καταλαβαίνεις πως αυτή η σκηνή είναι από τις καλύτερες.

3 – SOMEWHERE ON TOUR (1986-1987)


3. 86


Το μοναδικό κακό σχετικά με αυτή την περιοδεία είναι πως καμία συναυλία δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε επίσημο DVD. Η περιοδεία “Somewhere on Tour” ήταν η εκθαμβωτική αναπαράσταση του φουτουριστικού έργου τέχνης που ακούει στο όνομα Somewhere in Time”. Ο Eddie μεταμορφώθηκε σε κάποιου είδους κακόβουλου cyborg και με το πλεονέκτημα της γιγάντιας μορφής έκανε την εμφάνισή του μοναδική. Ο Bruce Dickinson χωρούσε κυριολεκτικά στην παλάμη του Eddie.

2 – THE BOOK OF SOULS TOUR (2016)


2. book of souls




Ότι και να πούμε για το θέαμα που προσφέρει η σκηνή των Iron Maiden σε αυτή την περιοδεία, θα είναι λίγο. Όπως και στην “World Slavery Tour”, έτσι και τώρα οι Maiden μας μεταφέρουν στα στοιχειωμένα μυστήρια ενός αρχαίου πολιτισμού, με τον Μάγια Eddie να φαίνεται πιο θυμωμένος και πιο τρομακτικός από ποτέ. Το μοναδικό αρνητικό είναι πως από τη στιγμή που το Empire of the Clouds” δεν είναι στο playlist, δεν θα δούμε ένα γιγάντιο αεροπλάνο.

1 – WORLD SLAVERY TOUR (1984-1985)


1. 85



To Live After Death” αποτελεί την πιο κλασική live κυκλοφορία των Iron Maiden, που έγινε για την προώθηση του Powerslave” και μας μεταφέρει τη μοναδικότητα αυτής της περιοδείας. Οι Maiden ήταν η μεγαλύτερη μπάντα που είχε δει ο πλανήτης και μόνο το stage show αρκούσε για να το καταλάβει κανείς. Το Αιγυπτιακό μεγαλείο από το εξώφυλλο του Powerslave” είχε αποτυπωθεί εξαιρετικά με πολλά φώτα, φωτιές και διάφορα άλλα θεατρικά. Και κάπως έτσι γράφτηκε ιστορία.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger