Home » » Varg Vikernes (BURZUM): Ένοχος ξανά για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους μέσω διαδικτύου

Varg Vikernes (BURZUM): Ένοχος ξανά για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους μέσω διαδικτύου

http://www.rockoverdose.gr/photos/resize_1404888992.jpgΔεν είναι η πρώτη φορά που ο Νορβηγός Varg Vikernes αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά γαλλικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και εξύμνυση εγκλημάτων πολέμου μέσω διαδικτύου. Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και υποχρεώνεται να πληρώσει κσι σχετικό πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Ο Vikernes και η γυναίκα του, Marie Cachet, συνελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι με την υποψία ότι οργάνωναν «σφαγή» και μια «μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική ενέργεια». Το φθινόπωρο και αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι γαλλικές αρχές κατηγόρησαν τον Varg για δημοσίευση αντισιμητικών και ρατσιστικών blog, κάτι το οποίο απαγορεύεται στη χώρα. Στην δίκη του πριν ένα μήνα ο μουσικός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πλαστοπροσωπία, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «κάθε λεπτό που περνάει 350 άτομα στο facebook υποκρίνονται πως είναι ο Varg Vikernes». Φυσικά το δικαστήριο δεν δέχτηκε την δικαιολογία του. 

Ο πάντα προκλητικός και αμφιλεγόμενος πρεσβευτής της black metal σκηνής έχει συλληφθεί και καταδικαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και για πολύ σοβαρότερα εγκλήματα από τα παραπάνω. Το 1992 κατηγορήθηκε για τον εμπρισμό χριστιανικών εκκλησιών στην Νορβηγία, ενώ το 1994 καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση και για εμπρησμό, αλλά και για την δολοφονία του Euronymous. Χαρακτηριστικά προκλητική ήταν και τότε η υπεράσπισή του, αφού απέδωσε τον φόνο σε ανάγκη αυτόαμυνας, ενώ σχετικά με τους εμπρησμούς αρνήθηκε κάθε ευθύνη, παρόλο που τους υποστηρίζει ανοιχτά.
 



rockoverdose.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger