Home » » MIDNIGHT (Crimson Glory): Αφιέρωμα σε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ φωνή!

MIDNIGHT (Crimson Glory): Αφιέρωμα σε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ φωνή!

http://www.rockoverdose.gr/photos/resize_1404837350.jpgΣαν σήμερα έφυγε από τη  ζωή ο Midnight (8/7/2009), τραγουδιστής των CRIMSON GLORY...
Με την ευκαιρία της θλιβερής αυτής επετείου το Rock Overdose σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον τραγουδιστή και στη μπάντα του...
Καλύτεροι δίσκοι που συμμετείχε: Crimson Glory,Transcendence,Strange And Beautiful.
Καλύτερες ερμηνείες σε τραγούδια: Heart Of Steel,Dragon Lady,Lost Reflection,Lonely,
Painted Skies,Red Sharks,In Dark Places,Song For Angels,Deep Inside Your Heart.
Προσόντα: Καθαρή,μελωδική φωνή,υψηλές νότες,μαγευτικός στη σκηνή!!! 
ΙΣΤΟΡΙΑ των CRIMSON GLORY
Οι Crimson Glory δημιουργήθηκαν το 1982 στην Florida των Ηνωμένων Πολιτειών από τους: Jon Drenning και Ben Jackson (κιθάρες), Jeff Lords (μπάσο) και Dana Burnell (drums). Στην αρχή είχαν το όνομα Beowulf αλλά σύντομα το άλλαξαν στο όνομα που όλοι ξέρουμε. Την θέση του τραγουδιστή πήρε ένας παλιός συμμαθητής του Jeff, ο John Patrick McDonald, ο γνωστός σε όλους μας με το μυστικιστικό του όνομα, Midnight.

Η μπάντα έκανε πρόβες και ανέπτυσσε τον ήχο της για τέσσερα χρόνια πριν κυκλοφορήσει η πρώτη της δισκογραφική δουλειά το 1986. Ο δίσκος με το όνομα “Crimson Glory” κυκλοφόρησε από την Par Records και έκανε οπαδούς και τύπο να παραμιλάνε για την νέα αυτή μπάντα με τον εκπληκτικό τραγουδιστή και τις καταπληκτικές κιθάρες.

 
http://www.rockoverdose.gr/photos/Crimson%20Glory%20Tribute%20@%20Rock%20Overdose%20(6).jpghttp://www.rockoverdose.gr/photos/transcedence.jpg

Οι Crimson Glory ήθελαν να κάνουν κάτι ώστε να ξεχωρίσουν άμεσα από όλες τις άλλες metal μπάντες. Έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν μεταλλικές ασημένιες μάσκες που κάλυπταν όλο τους το πρόσωπο τόσο πάνω στην σκηνή όσο και στις υπόλοιπες εμφανίσεις της μπάντας για φωτογραφίσεις. Μόνο η μάσκα του Midnight άφηνε ένα κενό στο στόμα του.


Το 1988 και ενώ ήδη είχαν αποκτήσει αρκετή φήμη ως συγκρότημα κυκλοφορούν τον δίσκο “Transcendence”. Η κυκλοφορία αυτή τους έφερε μεγάλη φήμη στην πατρίδα τους αλλά και έξω από αυτήν και όχι άδικα. Η μπάντα είναι ακόμα καλύτερη σε σύγκριση με την περίοδο του “Crimson Glory” και ο Midnight σε ακόμα καλύτερη φόρμα.



Στην περιοδεία για την προώθηση του “Transcendence” οι γνωστές μάσκες κόπηκαν και απέκτησαν μία μορφή κοντά σε αυτή της μάσκας από το “Φάντασμα της Όπερας”. Αυτό συνέβη γιατί στην πρώτη περιοδεία με τις μάσκες που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο τα μέλη ζεσταίνονταν πάρα πολύ πάνω στην σκηνή. Μετά και την Transcendence Tour απέσυραν τις μάσκες εντελώς.


Κατά την διάρκεια αυτής της περιοδείας η μπάντα έπαιξε στην πόλη του, Bradenton της Florida, μπροστά σε 5000 οπαδούς της στο Manatee Civic Center στις 2 Σεπτεμβρίου 1989. Η συναυλία μεταδόθηκε σε όλη την Αμερική μέσω του Z Rock Radio.

Επίσης η μπάντα το 1989 έφυγε με 3 βραβεία από τα 1989 Tampa Bay Music Awards. Καλύτερος Άντρας Τραγουδιστής (Midnight), Καλύτερη Τοπική Κυκλοφορία (Transcendence) και Καλύτερη Metal Μπάντα (“νικώντας” τους φίλους τους Savatage). Εκείνο το βράδυ παίξανε ζωντανά και το τραγούδι “In Dark Places”.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο drummer Dana Burnell και ο κιθαρίστας Ben Jackson αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την μπάντα.

Την θέση του Burnell πήρε ο Ravi Jakhotia, ο οποίος άλλαξε αρκετά τον ήχο της μπάντας. Ο επόμενος δίσκος ήταν περισσότερο προς το hard rock με πολύ ρυθμικά drums και όχι τόσο δυνατά riffs όσο στους δύο πρώτους δίσκους. Ήταν μία αρκετά μεγάλη αλλαγή μακριά από τον metal ήχο πάνω στον οποίο είχε χτίσει την φήμη της η μπάντα. Το συγκρότημα συνέχιζε με τέσσερα μέλη. Τότε υπέγραψαν στην Atlantic Records για τον τρίτο τους δίσκο “Strange And Beautiful”. Λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου ο Midnight αποχωρεί από την μπάντα και “αυτοεξορίζεται”. Για 10 περίπου χρόνια κανείς δεν ήξερε που ήταν.


 
http://www.rockoverdose.gr/photos/Crimson%20Glory%20Tribute%20@%20Rock%20Overdose%20(5).jpg http://www.rockoverdose.gr/photos/Crimson%20Glory%20Tribute%20@%20Rock%20Overdose%20(4).jpg


Ο κιθαρίστας Jon Drenning προσέλαβε τον τραγουδιστή David Van Landing ως αντικαταστάτη του Midnight για την περιοδεία που όμως κράτησε πολύ λίγο. Ο Drenning έκανε βάση της μπάντας το σπίτι του Van Landing στην Arizona. Εκεί διέλυσε και ξαναέφτιαξε την μπάντα δύο φορές. Μία με το όνομα C
rush και μία με το όνομα Erotic Liquid Culture. Κυκλοφόρησαν δύο δίσκους – έναν με κάθε όνομα – που σήμερα είναι εκτός κυκλοφορίας και θεωρούνται πολύ συλλεκτικοί.


Το 1998 και μετά από περίπου 5 χρόνια σε διάσταση, ο Drenning μετακομίζει και πάλι στην Florida για να ξαναφτιάξει τους Crimson Glory. Ο Ben Jackson επέστρεψε στην μπάντα. Την θέση του τραγουδιστή πήρε ο Wade Black των Lucian Blaque. Αυτή η σύνθεση κυκλοφόρησε τον δίσκο “Astronomica”. Όμως μετά από μία σύντομη περιοδεία η μπάντα και πάλι θα μπει στον πάγο. Ο Ben Jackson συνέχισε σε μία solo καριέρα. Ο Black συνέχισε στους Seven Witches, Leash Law και Leatherwolf.



http://www.rockoverdose.gr/photos/Crimson%20Glory%20Tribute%20@%20Rock%20Overdose%20(8).jpg


Μετά από απαίτηση των οπαδών της μπάντας, οι οποίοι συχνά ονομάζονται και Crimson Militia, ο Drenning αποφάσισε να ενώσει και πάλι την μπάντα με όλα τα αρχικά μέλη. Ο μέχρι πρότινος drummer της μπάντας παρέμεινε για τα κρουστά και κάποια φωνητικά. Οι Crimson Glory υπέγραψαν στην Black Lotus Records για την κυκλοφορία ενός DVD με την εμφάνιση της μπάντας το 1989 στο Bradenton, όπως επίσης και για την επανακυκλοφορία των δύο πρώτων δίσκων της. Τελικά όλα αυτά δεν έγιναν λόγω χρεωκοπίας της εταιρείας. Τελικά ούτε αυτό το reunion κράτησε πολύ. Τον Ιανουάριο του 2007 λόγω προσωπικών διαφορών ο Midnight αποχωρεί και πάλι από το συγκρότημα. Την θέση του και πάλι πήρε ο Black αλλά οι Crimson Glory από τότε μέχρι το 2009 δώσανε μόνο τρεις συναυλίες. Μετά και την χρεωκοπία της Black Lotus το συγκρότημα και πάλι διαλύθηκε και ο Jon Drenning αποφάσισε να γυρίσει στο κολέγιο για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Δυστυχώς στις 8 Ιουλίου 2009, ο Midnight απεβίωσε στον νοσοκομείο, περιτριγυρισμένος από οικογένεια και φίλους, από ανεύρυσμα στο στομάχι όπως δήλωσε ο Drenning.



Για να τιμήσουν την μνήμη του φίλου τους, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έδωσαν μία headlining συναυλία το 2009 στο ProgPower της Atlanta. Στην συναυλία συμμετείχαν πολλοί guests μεταξύ των οποίων και ο άγνωστος τότε Todd La Torre, ο οποίος μέχρι τότε δεν ήξερε ούτε την μπάντα ούτε τον Midnight. Χάρις στην προτροπή του κιθαρίστα των Jon Oliva’s Pain, Matt La Porte, ο La Torre πήγαινε στις πρόβες των Crimson Glory όταν ο Black δεν μπορούσε. Σίγουρα έκανε μεγάλη εντύπωση στα υπόλοιπα μέλη και γι’ αυτό τον προσέλαβαν μερικούς μήνες αργότερα. Ο La Torre ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής στους guests της συναυλίας.



http://www.rockoverdose.gr/photos/Crimson%20Glory%20Tribute%20@%20Rock%20Overdose%20(11).jpg


Τον Απρίλιο του 2010, οι μπάντα ανακοίνωσε και επίσημα τον Todd La Torre ως νέο τραγουδιστή της. Η πρώτη του εμφάνιση ως κανονικό μέλος των Crimson Glory έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2010 στο Pathfinder Metal Fest στην Marietta της Georgia. Ο La Torre ήταν drummer για 22 χρόνια σε διάφορες hard rock και metal μπάντες στην Tampa της Florida. Όπως δήλωσε φωνητικά είναι επηρεασμένος από τους Rob Halford, Bruce Dickinson και Geoff Tate. Το στυλ του μοιάζει πολύ σε αυτό του προκατόχου του Midnight.


Το 2013 η μπάντα ανακοίνωσε την αποχώρηση του La Torre, ο οποίος πήγε με τη σειρά του στους QUEENSRYCHE, χωρίς όμως η μπάντα να διαλυθεί και δηλώνοντας πως θα συνεχίσει.
Τα μέλη της μπάντας αυτή τη στιγμή είναι οι :
Jon Drenning – lead guitar
Jeff Lords – bass 
Ben Jackson – rhythm guitar 
Dana Burnell – drums
Δισκογραφία:
Crimson Glory (1986)
Transcendence (1988)
Strange And Beautiful (1991)
Astronomica (1999)




rockoverdose.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger