Home » » JIMMY BAIN: Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Rainbow & Dio

JIMMY BAIN: Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Rainbow & Dio

Όπως πληροφορούμαστε, ο μπασίστας των Rainbow, Dio, Wild Horses, Gary Moore, Last in Line και άλλων, ο Jimmy Bain, απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών.
Περαιτέρω πληροφορίες για τον θάνατό του είναι ακόμα άγνωστες.

O Σκοτσέζος μουσικός έγινε αρχικά γνωστός παίζοντας στο θρυλικό "Rising" των Rainbowτου 1976, όπως και στο "On Stage" μέχρι ν' αντικατασταθεί από τον Bob Daisley.

Όντας φίλος του Phil Lynott, συμμετείχε στις δύο προσωπικές δουλειές του Ιρλανδού, ενώ έπαιξε και το μπάσο στο "With Love" του "Black Rose..." LP των Thin Lizzy. Η σχέση του με την ευρύτερη Thin Lizzy οικογένεια δεν λήγει εκεί. Στα τέλη των '70s (δηλαδή μετά τουςRainbow), ιδρύει τους Wild Horses με τον Brian Robertson των Thin Lizzy γράφοντας 2 δίσκους, ενώ το 1983 παίζει στο "Dirty Fingers" album του Gary Moore.

Ο φίλος του από τους Rainbow, Ronnie James Dio, τον καλεί στο νέο του προσωπικό εγχείρημα, κι έτσι ο Jimmy Bain συνδέει το όνομα του με τα κλασικά τέσσερα πρώτα Dioalbums ("Holy Diver", "The Last in Line", "Sacred Heart", "Dream Evil"), για να επιστρέψει στις αρχές των '00s με τα "Magica" και "Killing the Dragon". Γύρω στο 1984 γράφει το μπάσο στο "Love at First Sting" των Scorpions, αλλά δεν προχωράει η συνεργασία του με τους Γερμανούς και τα takes του θα σβηστούν.

Xωρίς να είναι ιδιαίτερα ενεργός για μεγάλες περιόδους, τους τελευταίους μήνες είχε τουςLast in Line με όλα τα εναπομείναντα αυθεντικά μέλη των Dio (Vinny Appice, Vivian Campbell, Claude Schnell) και τον τραγουδιστή Andrew Freeman των Ηurricane/ Lynch Mob. Το πρώτο τους album "Heavy Crown" ν' αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.

R.I.P.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger