Home » » Whitesnake ή 1987… Ένα άλμπουμ χαραγμένο στο μυαλό μας!

Whitesnake ή 1987… Ένα άλμπουμ χαραγμένο στο μυαλό μας!

http://rockoverdose.gr/photos/resize_1428424119.jpg
1987, με το hard rock είδος να βρίσκεται στα ντουζένια του και τους Whitesnake να έχουν χτίσει ήδη, ένα μεγάλο όνομα σε μουσικό και εμπορικό επίπεδο, η μπάντα καταφέρνει να κυκλοφορήσει, το πιο πετυχημένο εμπορικά άλμπουμ της και ένα από τα σπουδαιότερα της καριέρας της.

Δυo χρόνια νωρίτερα, ο ντράμερ τους, Cozy Powell, μετά από τρία χρόνια παραμονής του στο συγκρότημα, αποφασίζει να αποχωρήσει και μετά από εξήντα ακροάσεις διαφορετικών ντράμερ, τη θέση του παίρνει τελικά ο Aynsley Dunbar.


Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς, ο Coverdale με τον πρώην κιθαρίστα των Thin Lizzy, John Sykes, μεταβαίνουν στο γαλλικό νότο, ώστε να ξεκίνησουν να γράφουν υλικό για το έβδομο άλμπουμ των Whitesnake, επιλέγοντας να συνθέσουν κομμάτια με έναν κιθαριστικά πιο επιθετικά προσανατολισμένο ήχο.


Μπορεί όντως η διαδικασία της σύνθεσης να ολοκληρώθηκε, με τον Sykes να συνυπογράφει όλα τα τραγούδια του δίσκου πλην δύο εξαιρέσων, η συνεργασία τους όμως λύθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.


Ο λόγος ήταν πως ο Coverdale, λόγω μια επέμβασης στη ρινική κοιλότητα, στην οποία είχε υποβληθεί, είχε πάει πίσω τις διαδικασίες της παραγωγής και ο κιθαρίστας, ανυπόμονος όντας, πρότεινε να ξεκινήσουν με άλλον τραγούδιστή, τερματίζοντας τελικά τις σχέσεις του με τον τραγουδιστή.


Παρ’ όλα αυτά το ομώνυμο “Whitesnake” ή “1987”, όπως ονομάστηκε στην Ευρωπαϊκή του έκδοση, κυκλοφορεί 26 χρόνια πριν και πέρα από το πολύ καλό υλικό που το χαρακτηρίζει, κουβαλάει μαζί του και δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας: το "Still Of The Night" (βασισμένο σε ένα παλιό demo του Coverdale και του κιθαρίστα των Deep Purple, Ritchie Blackmore) και το "Is This Love" (αρχικά γραμμένο για την Tina Turner) .


Το αποτέλεσμα από ηχητικής άποψης, πατάει σημαντικά στο hard rock, έχοντας μια περισσότερο heavy προσέγγιση στις κιθάρες και πιθανόν συνολικότερα, με τραγούδια που χαρακτηρίζονται για τη μελωδικότητα και την ενέργεια τους, καθώς και δυνατές μπαλάντες.


Οι πωλήσεις του ήταν ιδιαίτερα θεαματικές, ξεπερνώντας τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ, αλλά και η πορεία του στα chart, τόσο στα βρετανικά, όσο και αυτά της Αμερικής, ήταν εξίσου εντυπωσιακή.


Η αναμετάδοση του άλμπουμ από τα ραδιόφωνα και τα μουσικά κανάλια, ήταν επίσης καλύτερη από ποτέ και εδραίωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη  των Whitesnake. Το σπουδαιότερο δε,είναι πως η αναμετάδοση ορισμένων απ’ τα κομμάτια του, συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός ότι κοντεύουν σχεδόν τριάντα χρόνια από τότε.


Αρκεί να σκεφτούμε, πόσες φορές, είτε ανοίγοντας το ραδιόφωνο μας, είτε πίνοντας το ποτό μας, έχει τύχει ν’ ακούσουμε, αγαπημένες Whitesnake επιτυχίες, από το αγαπημένο αυτό “Whitesnake” άλμπουμ...







rockoverdose.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger