Home » » Η Apple θα εμποδίζει τους χρήστες του iPhone να βιντεοσκοπουν τις συναυλίες?

Η Apple θα εμποδίζει τους χρήστες του iPhone να βιντεοσκοπουν τις συναυλίες?

Σε μία από τις πλέον σκανδαλώδεις δηλώσεις ευρεσιτεχνίας που έχουν γίνει από τον καιρό του συνδυασμού τοστιέρας/ψηστιέρας αυγών, η Apple προσπαθεί να προστατέψει τισ σχέσεις της με τις δισκογραφικές και τα κινηματογραφικά στούντιο εξοπλίζοντας τα μελλοντικά Iphones με IR Blockers (υπέρυθρες συσκευές μπλοκαρίσματος των φωτογραφικών συστημάτων στα κινητά), θεωρητικά με τους χώρους συναυλιών και τους κινηματογράφους να εξοπλίζονται και αυτοί με συσκευές που εκπέμπουν υπέρυθρες.

Η ζητούμενη πατέντα -από τις οποίες η Apple δηλώνει πολλές- εξηγεί πως τα IPhones θα μπορούσαν να εντοπίζουν κατά πόσο μία φωτογραφία ή βίντεο περιέχει ένα υπέρυθρο σήμα με κωδικοποιημένα δεδομένα, και να μπλοκάρει τον χρήστη από το να το τραβάει. Αρκετά ενοχλητικό για αυτόν που προσπαθέι να πάρει μία φωτογραφία του αγαπημένου του συγκροτήματος, αλλά ακόμα περισσότερο για αυτόν που προσπαθέι να πάρει μία φωτογραφία έναν φίλο του που τυχαίνει να βρίσκεται μέσα στο υπέρυθρο σήμα.

Απλά και μόνο το ότι η Apple αιτήθηκε αυτής της πατέντας, δεν σημαίνει και πως θα δούμε αυτή την τεχνολογία σε μελλοντικά προϊόντα. Είμαι αρκετά σίγουρος πως ο θόρυβος τόσο από τα συγκροτήματα και καλλιτέχνες -πολλοί εκ των οποίων χαίρονται και ενθαρύνουν τους fans να τους τραβούν φωτογραφίες και βίντεο- και από τους χρήστες θα απομάκρυνε τις εταιρίες από την προσθήκη ενός τόσο περιοριστικού χαρακτηρηστικού στις συσκευές τους.

rockoverdose.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger