Home » » Τα γεγονότα... σαν σήμερα

Τα γεγονότα... σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1944, αρχίζει η Μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους από την άλλη. Θα τελειώσει στις 8 Μαρτίου, με την αποχώρηση των εισβολέων Γερμανών.

1827 - Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικάει τις δυνάμεις του Κιουταχή στο Κερατσίνι.

1881 - Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ αρχίζει να γράφει την πρώτη ιστορία του με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς. Τίτλος της: Σπουδή στο Κόκκινο.

1912 - Οι σουφραζέτες πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου και σπάνε κάθε παράθυρο που βρίσκουν στο διάβα τους, επειδή η αγγλική κυβέρνηση δεν τους χορηγεί δικαίωμα ψήφου.

1944 - Αρχίζει η Μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους από την άλλη. Θα τελειώσει στις 8 Μαρτίου, με την αποχώρηση των εισβολέων Γερμανών.

1966 - Ο Τζον Λένον δηλώνει: «Είμαστε (οι Beatles) πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό» και προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

2014 - Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου τον πολιτικό σχηματισμό Το Ποτάμι, ο οποίος θα συμμετάσχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι Το Ποτάμι «κλέβει» ιδέες και από την Αριστερά και από τη φιλελεύθερη Δεξιά, όμως τονίζει ότι δεν θέλει να το κατατάξει στη μία ή στην άλλη πολιτική πλευρά. Όπως υποστηρίζει, «τα προβλήματα, τώρα, απαιτούν λύσεις σε άλλο επίπεδο. Μετά, το αν θα βάψουμε τους δρόμους μπλε ή κόκκινους είναι άλλο θέμα».

(Με πληροφορίες Wikipedia)
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger